S T R E E T F O O D !

Breng jouw vakantiebestemming in huis met streetfood van Exotiqo

Wat is jouw belangrijkste reden voor een vakantie? Volgens  Booking.com zijn voor reizigers van over de hele wereld de lokale gerechten er één van. In een land als Mexico zijn de kleur- en geurrijke kraampjes op straat al eeuwen een bekend straatbeeld. De heerlijke, soms ongewone en verse gerechten die vaak met regionale ingrediënten in combinatie met standaard ingrediënten direct worden klaargemaakt worden ook wel streetfood genoemd.

Streetfood is het nieuwe fastfood

Fastfood is – net als streetfood – over het algemeen gemakkelijk en snel te bereiden en consumeren maar staat bekend om het gebruik van veel vet en het grote aantal calorieën wat hierbij komt kijken. In tegenstelling tot fastfood is streetfood vaak een stuk gezonder en de vaak kleine porties maken het de consument gemakkelijk om meerdere verschillende gerechten te proberen. De trend rondom streetfood is gebaseerd op kosmopolitisme en de ervaring die eten betekent en staat voor culturele diversiteit, versheid, huisgemaakt en de ervaring die het met zich meebrengt.

Van oude schoolbussen tot mini-karretjes en -kraampjes, de huidige foodtrucks zijn inmiddels ook in Nederland niet uit het (festival)straatbeeld te denken. Wanneer we de geschiedenis in duiken zien we in onder andere de Verenigde Staten en Canada al vroege voorlopers van het fenomeen: met huifkarren op de prairies werden mannen na de Burgeroorlog voorzien van eten en in onder andere textielfabrieken was behoefte aan snel, goedkoop en vullend eten. Voedselkarretjes dienden als uitdeelpunt van deze maaltijden.

In de Verenigde Staten werd vanaf 2012 door de stijgende vastgoedprijzen beroep gedaan op de creativiteit en het oplossend vermogen van restauranthouders. Het huren van een eigen restaurant werd destijds voor velen te duur en de foodtrucks zoals we deze vandaag de dag kennen werden geïntroduceerd. Met de neiging om steeds gezonder te willen eten en te letten op waar producten vandaan komen, werden de duurzame, vegetarische of veganistische gerechten, steeds populairder.

Mexican streetfood van Exotiqo

Bij Exotiqo experimenteren we graag met kruiden en ingrediënten om de meest verrassende smaken te creëren: met onze foodstands en -truck bezorgen wij op ieder zakelijk en/of privé evenement een eetbeleving die je meeneemt op een reis vol verrassende ontdekkingen. Naast het reguliere menu zijn ook Halal, vegetarische en volledig vegan opties mogelijk en dit maakt Exotiqo geschikt voor iedere soort boeking.

Zie jij een reis met swingende Mexicaanse sferen wel zitten? Boek nu één van onze foodstands en/of trucks voor jouw evenement via de website 


`VOLG JIJ ONS AL OP INSTAGRAM?